Klik op een categorie en lees waarom deze de investering waard zijn!
Zonnepanelen

Met zonnepanelen spaart u het milieu én uw portefeuille. Twee vliegen in één klap!

Schieten de zonnepanelen in uw straat als paddenstoelen uit de grond? Maar hield ú de boot voorlopig nog wat af? Dan is het zeker nog niet te laat om op de kar te springen. Sterker: op dit moment zijn zonnepanelen zelfs een slimme investering. Want nooit eerder kostte groene energie zo weinig geld.

Vlaanderen Groen bvba is de absolute specialist in zonnepanelen. Onze doelstelling? Elke cent uit elke zonnestraal persen – voor ú. We berekenen de opbrengst van uw zonnepanelen volledig vrijblijvend. Zo weet u precies hoeveel kosten én winst u maakt. En milieuvriendelijk? Dat bent u sowieso! De PV-installaties van vandaag de dag zijn “hightech” en renderen minimaal 25 jaar op uw dak met hoge opbrengst resultaten. Dit krijgen wij enkel voor elkaar door weloverwogen keuzes te maken in het aanbod van onze materialen. Door ons continue te verdiepen in de nieuwe technologieën en de daarbij behorende opleidingen te volgen blijven wij een vooruitstrevend bedrijf en onderscheiden wij ons op de markt.

Wij werken met sterke merken om u de garantie te geven van een langdurige waardevolle installatie.

Wij volgen de productie van uw zonnepanelen op afstand. Van zodra uw installatie is verbonden met het internet kunnen wij, en uzelf ook, dagelijks de productie opvolgen. Dat geeft het voordeel dat u een extra controle heeft en bij eventuele vragen kunnen wij u onmiddellijk te woord staan. Bekijk hieronder enkele voorbeelden van onze klanten!

Familie Demarcke
Solar Frontier Monitoring
Zuid/Oost-opstelling

Familie Scheerlinck
LG Monitoring
West-opstelling
Haal de laatste nieuwe technieken in huis!
aftertitle
Nieuwbouwprojecten
aftertitle
Met zonnepanelen kan u makkelijk de energienorm halen en financieel voordeel bekomen op uw onroerende voorheffing. Vanaf 1 januari 2013 wordt het financieel voordeel groter, maar tegelijkertijd worden de voorwaarden ook strenger:
  • Korting van 50% op de onroerende voorheffing bij een E-peil van max E50 en dit gedurende 5 jaar (en maximum E40 voor bouwaanvragen vanaf 2014)
  • Korting van 100% op de onroerende voorheffing bij een E-peil van max E30 en dit gedurende 5 jaar
Wij zijn erkend installateur (registratienummer 239894) door het VEA.
Industrieel
aftertitle
Het principe van opwekken van elektriciteit met de zonnepanelen is hetzelfde als bij een particuliere woning tot na de omvormer. Aangezien bij industriële installaties ofwel een grote centrale omvormer of meerdere individuele omvormers worden gebruikt verplicht de netbeheerder ons een netontkoppeling bord te plaatsen.

Installaties gekeurd vanaf 14 juni 2015

Installaties kleiner dan 10 kW die vanaf 14 juni 2015 gekeurd worden, krijgen geen certificaten meer. Installaties groter dan 10 kW komen nog wel in aanmerking voor certificaten, zij vallen in het systeem met de bandingfactoren en krijgen € 93 per groenestroomcertificaat. Een overzicht van de bandingfactoren die gelden vindt u op de website van VREG, klik hier.

Ook op uw dak is het belangrijk van met degelijk montagemateriaal te werken, bekijk hiernaast ons montagesysteem uit Nederland.

Zonneboilers
Zon op uw dak
aftertitle
Een zonneboiler op je dak gebruikt de warmte van de zon, via de vacuümbuizen op je dak, om het tapwater te verwarmen. Het opgewarmde water draagt zijn warmte, via een warmtewisselaar, over aan het leidingwater. Het leidingwater zal warmer de CV installatie instromen waardoor deze minder energie zal verbruiken om het op de gewenste temperatuur te krijgen. Solesta zonneboilers zijn drukloos en werken niet met glycol (een vloeistof die zorgt voor de afgifte van de warmte, dit is echter een giftige stof en vraagt regelmatig onderhoud).
Zorgeloos genieten
aftertitle
De Solesta zonneboiler werkt als voorverwarming voor uw bestaande CV installatie. U bespaart dus energie, maar heeft wel altijd het comfort dat u gewend bent. Bovendien zijn Solesta systemen betrouwbaar, daarom krijgt u standaard 10 jaar garantie op de volledige installatie (collector, sturing & pomp en buffervat).
Warmte op voorraad
aftertitle
Het compacte kunststof buffervat bevat 100 liter water, dat door de collector opgewarmd wordt tot maximaal 90°. Via een inwendige warmtewisselaar wordt uw tapwater verwarmd. In tegenstelling tot de meeste andere zonneboilers is er geen antivriesmiddel nodig en is toch gegarandeerd vorstveilig! Daardoor is het Solesta systeem milieuvriendelijk en onderhoudsvrij.
Hoeveel kan ik besparen?
aftertitle

Met een zonneboiler bespaart u op uw gasverbruik of elektriciteit voor het verwarmen van uw tapwater. De zonne-energie wordt gebruikt om warm water te maken, waarmee u kunt douchen en wassen. Uw ketel gebruikt alleen gas als de zon wat minder schijnt of wanneer uw verbruik tijdelijk extra hoog is. Gemiddeld heeft u jaarlijks ongeveer 50% minder energie nodig! Een Solesta zonneboiler kost gemiddeld 3.000 à 3.500 euro. Dat is een stuk goedkoper dan de meeste systemen én onderhoudsvrij. Wist u dat u gemiddeld € 350,- per jaar kunt besparen!

Als u in een woning of appartement een zonneboiler laat plaatsen door een aannemer, dan kunt u daarvoor een premie krijgen van uw netbeheerder.

De premie geldt voor een nieuwe zonneboiler voor de aanmaak van sanitair warm tapwater, eventueel in combinatie met woningverwarming.
De vervanging van een bestaand thermisch zonnecollectorsysteem of de uitbreiding van een bestaand systeem met bijkomende panelen komen dus niet in aanmerking.

Ofwel is de installateur zelf gecertificeerd, ofwel wordt de installatie gecontroleerd door een gecertificeerde keuringsinstantie. Het certificeringsnummer van de installateur of instantie moet dan op het premieaanvraagformulier vermeld worden.

  • Maximaal 50% van het factuurbedrag
  • Maximaal 2750 euro per geplaatste installatie

Meer info? Klik hier!

Pelletkachels

Pellets, de nieuwe energie van vandaag: milieubewust en goedkoop.

Waarom kiezen voor een pelletkachel?
Omwille van de eenvoudige bediening en de snelle en gemakkelijke reiniging! Bespaar tot 30% op uw stookkosten door voor pellets te kiezen. Enkele typische kenmerken:´s Nachts kan de kachel op een lager vermogen branden zonder warmteverlies. Pellets kunnen meerdere jaren bewaard worden zonder kwaliteitsverlies. De kamertemperatuur wordt elektronisch geregeld. Bij voldoende warmte brandt de kachel minder of wordt ze uitgeschakeld. Wanneer het kouder wordt, start ze automatisch weer op. Pelletkachels kunnen via een afstandsbediening of thermostaatmodule bediend worden. Deze kachels zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, kleuren en vermogens. TMC pelletkachels hebben een efficiëntie verbranding van 97%. Dat is heel belangrijk om teveel rookontwikkeling en roet te vermijden. Doordat hun efficiëntie zo hoog ligt is de kost van de pellets in aankoop ook een stuk lager. TMC pelletkachels hebben een uiterst stille ventilator en een stabiele printplaat zodat de software van de thermostaat nooit ontregeld kan geraken. Ontdek onze verdeler hier!

Wat zijn pellets?
Pellets zijn een brandstof gehaald uit zaagsel van gedroogd zuiver hout en vervolgens samengeperst in de vorm van kleine cilinders. De capaciteit gebonden aan de lignine, in het hout, staat toe een compact product te bekomen zonder schadelijke additieven en scheikundige stoffen vreemd aan het hout toe te voegen. Men bekomt aldus een natuurlijke brandstof met een hoog rendement. Dank zij het persen en het drogen, is de verbrandingskracht van de pellets ongeveer het dubbel in vergelijking met die van het hout en dit brengt een reeks verbeteringen met zich mee van ecologische, energetische aard alsook voor het gebruik in vergelijking met de traditionele kachels.

Infraroodverwarming

Wat is infrarood verwarming of stralingsverwarming? Infrarood golven worden gestuurd door de woonruimte in alle richtingen. In tegenstelling tot conventionele verwarmingssystemen, die de lucht verwarmen, zal infrarood verwarming onafhankelijk van de luchtstromen onmiddellijk alle objecten opwarmen. Dat betekent dat uw meubilair warm wordt maar ook de muren en alle personen die in de kamer aanwezig zijn. Al deze materialen geven de warmte terug aan de woonkamer wat je een comfortabel warm gevoel geeft.

Dankzij infraroodverwarming blijven ook de muren droog en hebben schimmelsporen geen schijn van kans om zich te verspreiden. Zo stijgt indirect ook de luchttemperatuur, zal de temperatuur net onder het plafond slechts 20 graden bedragen en aan de vloer 18 graden. Dat maakt slechts een verschil van 2 graden. Hierdoor zal u 30 tot 50% energie besparen met infrarood verwarming. Een ander voordeel is dat de lucht niet circuleert en geen stof wordt meegenomen, dus geen allergie en astma meer. Het verschil tussen conventionele en infrarood verwarming zit in de lucht.

Wat is infraroodstraling eigenlijk?
Infrarood verwarming kennen we allen zeer goed maar zonder het volop te beseffen : zonne-stralingswarmte. Mens en dier is biogenetisch gezien, de ideale “ontvanger” van deze lange infraroodgolflengte; we voelen onmiddellijk het verschil wanneer we ons in deze straling bevinden.

Hoe wordt de warmte uitgestraald?
De panelen zenden warmte-energie onder een hoek van 170º uit. Dit houdt in dat de energie in alle richtingen wordt uitgezonden en niet alleen recht naar beneden.

Kan het in een winkel?
Het warmtepaneel is zeer goed toepasbaar in winkels. Het is mogelijk uw warmtegordijn te vervangen door een paneel. Grote voordelen zijn o.a. de aangename temperatuur en de energiebesparing. Spiegelpanelen aan de kassa’s zijn niet enkel zeer aangenaam voor het personeel, maar tegelijk ook een prima middel voor diefstalpreventie.

Kan het in een badkamer?
Jazeker, paneelverwarming kan probleemloos in een badkamer. Het paneel of de spiegel verwarmt niet alleen de badkamer, maar zorgt er ook voor dat de spiegel zelf dampvrij blijft.

Wenst u een paneel op maat, kleur en vermogen: vraag het ons. Wij zullen met u vrijblijvend de mogelijkheden en prijzen bespreken. We werken vooral met het merk Infrapower en Welltherm.

Dakisolatie

Dakisolatie mag in geen enkele woning ontbreken. Ook in een bestaande woning loont het zeker de moeite om het dak te isoleren. dakisolatie.

De Vlaamse overheid beveelt een isolatiedikte van 15 cm of meer aan voor daken (indien er voldoende ruimte beschikbaar is). 2017 is een gunstig premiejaar voor deze werkzaamheden. Als u de isolatie in een doe-het-zelf zaak gaat aanschaffen zal u ongeveer evenveel betalen dan wanneer u het laat uitvoeren door een aannemer. Bovendien zal u een week verlof moeten nemen om de plaatsing uit te voeren en krijgt u geen premie van de netbeheerder (6€/m²) en gemeentepremie tot 250 € (afhankelijk van gemeente tot gemeente). Wij doen dit werk alle dagen en volgens de regels van de kunst.

Isoleren is een vak apart
Dit is niet meer opgelost zoals 20 jaar geleden door een dekentje op uw zoldervloer te leggen. Profiteer nu van de subsidies, de energieprijzen zullen er niet op verbeteren door de wereldwijde druk op onze natuurlijke grondstoffen. Terwijl u vandaag 30% op uw energie uitgaven kan besparen door degelijk te isoleren!
Wij werken met de beste materialen (Isover, Recticel, Kingspan, Isocrafts, …) om u de garantie te geven van een degelijk project. Glaswol krimpt niet in de loop der jaren, is flexibel en geluidswerend. Door het gebruik van PIR of XPS platen die tand en groef in elkaar klikken kan dit met de houten structuur van uw dak meekrimpen en uitzetten door de seizoenen heen. De naden worden afgeplakt met een speciale aluminium tape om een winddicht resultaat te krijgen. Het gebruik van PIR/XPS en glaswol geeft uw dakstructuur ook de nodige ademruimte zodat schimmels en vochtplekken geen kans krijgen.

Wij gebruiken bewust geen gespoten PUR isolatie wegens gezondheidsredenen. Tijdens het uithardingsproces komen immers zeer giftige stoffen vrij dat een lange tijd kan aanhouden. Bij gebruik van harde PUR platen is dit uithardingsproces in de fabriek gebeurd en hebben deze platen kunnen ventileren tijdens de opslag en transport. Hier is het risico op gezondheidsklachten helemaal weg.

Sinds 1 januari 2012 is de dakisolatiepremie van de Vlaamse overheid versmolten met de premie van de netbeheerder. Ook daken kleiner dan 40 m² komen nu in aanmerking voor een premie.
 
Het isoleren van uw buitenmuren langs de binnenzijde is een minder dure oplossing dan het isoleren langs de buitenzijde. Voor het verkrijgen van deze premie moet uw aannemer geregistreerd zijn en over het nodige certificaat beschikken. Wij beschikken over dit certificaat en u kan dit bij ons opvragen.

Voeg u bij ons groeiend klantenbestand!

Gerealiseerde projecten

aftertitle

Sinds het starten van ons bedrijf, zetten wij ons dagelijks in om onze klanten te laten besparen op hun energiefacturen.

0
Zonnepanelen
0
Pelletkachels
0
Zonneboilers
0
Infraroodverwarmingen
0
Dakisolaties