zonneboiler

Zon op uw dak

Een zonneboiler op je dak gebruikt de warmte van de zon, via de vacuümbuizen op je dak, om het tapwater te verwarmen. Het opgewarmde water draagt zijn warmte, via een warmtewisselaar, over aan het leidingwater. Het leidingwater zal warmer de CV installatie instromen waardoor deze minder energie zal verbruiken om het op de gewenste temperatuur te krijgen. Solesta zonneboilers zijn drukloos en werken niet met glycol (een vloeistof die zorgt voor de afgifte van de warmte, dit is echter een giftige stof en vraagt regelmatig onderhoud).

Zorgeloos genieten

De Solesta zonneboiler werkt als voorverwarming voor uw bestaande CV installatie. U bespaart dus energie, maar heeft wel altijd het comfort dat u gewend bent. Bovendien zijn Solesta systemen betrouwbaar, daarom krijgt u standaard 10 jaar garantie op de volledige installatie (collector, sturing & pomp en buffervat).

Warmte op voorraad

Het compacte kunststof buffervat bevat 100 liter water, dat door de collector opgewarmd wordt tot maximaal 90°. Via een inwendige warmtewisselaar wordt uw tapwater verwarmd. In tegenstelling tot de meeste andere zonneboilers is er geen antivriesmiddel nodig en is toch gegarandeerd vorstveilig! Daardoor is het Solesta systeem milieuvriendelijk en onderhoudsvrij.

Hoeveel kan ik besparen?

Met een zonneboiler bespaart u op uw gasverbruik of elektriciteit voor het verwarmen van uw tapwater. De zonne-energie wordt gebruikt om warm water te maken, waarmee u kunt douchen en wassen. Uw ketel gebruikt alleen gas als de zon wat minder schijnt of wanneer uw verbruik tijdelijk extra hoog is. Gemiddeld heeft u jaarlijks ongeveer 50% minder energie nodig! Een Solesta zonneboiler kost gemiddeld 3.000 à 3.500 euro. Dat is een stuk goedkoper dan de meeste systemen én onderhoudsvrij.   Wist u dat u gemiddeld € 350,- per jaar kunt besparen!

Als u in een woning of appartement een zonneboiler laat plaatsen door een aannemer, dan kunt u daarvoor een premie krijgen van uw netbeheerder.

De premie geldt voor een nieuwe zonneboiler voor de aanmaak van sanitair warm tapwater, eventueel in combinatie met woningverwarming.
De vervanging van een bestaand thermisch zonnecollectorsysteem of de uitbreiding van een bestaand systeem met bijkomende panelen komen dus niet in aanmerking.

Ofwel is de installateur zelf gecertificeerd, ofwel wordt de installatie gecontroleerd door een gecertificeerde keuringsinstantie. Het certificeringsnummer van de installateur of instantie moet dan op het premieaanvraagformulier vermeld worden.

  • maximaal 50% van het factuurbedrag
  • maximaal 2750 euro per geplaatste installatie