Infraroodverwarming

Wat is infrarood verwarming of stralingsverwarming? Infrarood golven worden gestuurd door de woonruimte in alle richtingen. In tegenstelling tot conventionele verwarmingssystemen, die de lucht verwarmen, zal infrarood verwarming onafhankelijk van de luchtstromen onmiddellijk alle objecten opwarmen. Dat betekent dat uw meubilair warm wordt maar ook de muren en alle personen die in de kamer aanwezig zijn. Al deze materialen geven de warmte terug aan de woonkamer wat je een comfortabel warm gevoel geeft.

Dankzij infraroodverwarming blijven ook de muren droog en hebben schimmelsporen geen schijn van kans om zich te verspreiden. Zo stijgt indirect ook de luchttemperatuur, zal de temperatuur net onder het plafond slechts 20 graden bedragen en aan de vloer 18 graden. Dat maakt slechts een verschil van 2 graden. Hierdoor zal u 30 tot 50% energie besparen met infrarood verwarming. Een ander voordeel is dat de lucht niet circuleert en geen stof wordt meegenomen, dus geen allergie en astma meer. Het verschil tussen conventionele en infrarood verwarming zit in de lucht.

Wat is infraroodstraling eigenlijk?
Infrarood verwarming kennen we allen zeer goed maar zonder het volop te beseffen : zonne-stralingswarmte. Mens en dier is biogenetisch gezien, de ideale “ontvanger” van deze lange infraroodgolflengte; we voelen onmiddellijk het verschil wanneer we ons in deze straling bevinden.

Hoe wordt de warmte uitgestraald?
De panelen zenden warmte-energie onder een hoek van 170º uit. Dit houdt in dat de energie in alle richtingen wordt uitgezonden en niet alleen recht naar beneden.

Kan het in een winkel?
Het warmtepaneel is zeer goed toepasbaar in winkels. Het is mogelijk uw warmtegordijn te vervangen door een paneel. Grote voordelen zijn o.a. de aangename temperatuur en de energiebesparing. Spiegelpanelen aan de kassa’s zijn niet enkel zeer aangenaam voor het personeel, maar tegelijk ook een prima middel voor diefstalpreventie.

Kan het in een badkamer?
Jazeker, paneelverwarming kan probleemloos in een badkamer. Het paneel of de spiegel verwarmt niet alleen de badkamer, maar zorgt er ook voor dat de spiegel zelf dampvrij blijft.

Via onze webshop kan u enkele prijzen terugvinden voor de basis uitvoering van onze panelen. Wenst u een paneel op maat, kleur en vermogen : vraag het ons. Wij zullen met u vrijblijvend de mogelijkheden en prijzen bespreken. We werken vooral met het merk Infrapower en Welltherm. Klik op de link voor onze webshop : https://vlaanderengroen.clickshop.be/nl