Dakisolatie mag in geen enkele woning ontbreken. Ook in een bestaande woning loont het zeker de moeite om het dak te isoleren. dakisolatie.1_fDe Vlaamse overheid beveelt een isolatiedikte van 15 cm of meer aan voor daken (indien er voldoende ruimte beschikbaar is).  2017 is een gunstig premiejaar voor deze werkzaamheden. Als u de isolatie in een doe-het-zelf zaak gaat aanschaffen zal u ongeveer evenveel betalen dan wanneer u het laat uitvoeren door een aannemer. Bovendien zal u een week verlof moeten nemen om de plaatsing uit te voeren en krijgt u geen premie van de netbeheerder (6€/m²) en gemeentepremie tot 250€ (afhankelijk van de gemeente). Wij doen dit werk alle dagen en volgens de regels van de kunst. Isoleren is een vak apart.
Dit is niet meer opgelost zoals 20 jaar geleden door een dekentje op uw zoldervloer te leggen. Profiteer nu van de subsidies, de energieprijzen zullen er niet op verbeteren door de wereldwijde druk op onze natuurlijke grondstoffen. Terwijl u vandaag 30% op uw energie uitgaven kan besparen door degelijk te isoleren!
Wij werken met de beste materialen ( Isover, Recticel, Kingspan, Isocrafts,.. ) om u de garantie te geven van een degelijk project. Glaswol krimpt niet in de loop der jaren, is flexibel en geluidswerend. Door het gebruik van PIR of XPS platen die tand en groef in elkaar klikken kan dit met de houten structuur van uw dak meekrimpen en uitzetten door de seizoenen heen. De naden worden afgeplakt met een speciale aluminium tape om een winddicht resultaat te krijgen. Het gebruik van PIR/XPS en glaswol geeft uw dakstructuur ook de nodige ademruimte zodat schimmels en vochtplekken geen kans krijgen.   Wij gebruiken bewust geen gespoten PUR isolatie wegens gezondheidsredenen. Tijdens het uithardingsproces komen zeer giftige stoffen vrij dat nog langere tijd kan duren. Bij gebruik van harde PUR platen is dit uithardingsproces in de fabriek gebeurd en hebben deze platen kunnen ventileren tijdens de opslag en transport. Hier is het risico op gezondheidsklachten helemaal weg.
 
De dakisolatienorm treedt in werking op 1 januari 2015. 
 
Meer info kan u lezen op http://www.energiesparen.be/subsidies/belastingvermindering   Premie netbeheerder Vlaamse dakisolatiepremie versmelt met premie netbeheerder Sinds 1 januari 2012 is de dakisolatiepremie van de Vlaamse overheid versmolten met de premie van de netbeheerder. Ook daken kleiner dan 40 m2 komen nu in aanmerking voor een premie. Premies 2017 voor energiebesparende maatregelen via netbeheerder Woningen, aangesloten op distributienet voor 1/1/2006
Via aannemer:
  • 6 euro/m2 (Rd-waarde minstens 4,5 m2K/W) geen maximum in 2017

Binnenmuurisolatie : vanaf 01/01/2017 krijgt u 15€/m². Het isoleren van uw buitenmuren langs de binnenzijde is een minder dure oplossing dan het isoleren langs de buitenzijde. Voor het verkrijgen van deze premie moet uw aannemer geregistreerd zijn en over het nodige certificaat beschikken.

Wij beschikken over dit certificaat en u kan dit bij ons opvragen.
 

 

Bekijk hier de verplichtingen voor een minimale dakisolatie.
Geleidelijk aan zal het ontbreken van dakisolatie zwaarder doorwegen op de globale beoordeling van de woningkwaliteit. Hierdoor zal vanaf 2020 de afwezigheid van dakisolatie volstaan om een woning ongeschikt te laten verklaren, waardoor ze ook niet meer verhuurd mag worden. Er wordt best niet gewacht met isoleren want nu kan er nog maximaal beroep gedaan worden op premies en fiscale voordelen. Bijkomende garanties, premies en al het nodige papierwerk zal u door ons netjes worden afgeleverd. Wij helpen u met het invullen en indienen van uw premiedossiers. Energielening 2017 voor dakisolatie : http://www.energiesparen.be/energielening